Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /chroot/home/varazsce/xn--jobbagyflteksrajztanfolyam-ilce.hu/html/config.php on line 3
Gyakran ismételt kérdések Varázs-ceruza

Gyakran ismételt kérdések

Természetesen otthon, önálló munkával, kitartással és sok gyakorlással el lehet sajátítani az élethű rajzoláshoz szükséges készségeket könyvből is. A tapasztalat azonban azt mutatja, hogy az önálló otthoni munka sok esetben kudarcba fullad, több okból is. Rendszerint hiányzik az a nyugodt közeg, ahol elmélyülten, csak a feladatokra koncentrálva lehetne dolgozni. Általában pont ekkor zavar meg a csengő hangja, sikítanak a gyerekek, vagy keresnek minket mobilon. Elbizonytalaníthat bennünket az, hogy nem kapunk visszajelzést arról, vajon jól dolgoztunk-e, és előfordulhat, hogy nem értünk minden feladatot, melyet a rajztanfolyamon képzett oktató magyaráz el, kontrollál és a teljes folyamat alatt bátorít Bennünket.

Természetesen otthon, önálló munkával és kitartással és sok gyakorlással el lehet sajátítani az élethű rajzoláshoz szükséges készségeket könyvből is. A tapasztalat azonban azt mutatja, hogy az önálló otthoni munka sok esetben kudarcba fullad, több okból is. Rendszerint hiányzik az a nyugodt közeg, ahol elmélyülten, csak a feladatokra koncentrálva lehetne dolgozni. Általában pont ekkor zavar meg a csengő hangja, sikítanak a gyerekek, vagy keresnek minket mobilon. Elbizonytalaníthat bennünket az, hogy nem kapunk visszajelzést arról, vajon jól dolgoztunk-e, és előfordulhat, hogy nem értünk minden feladatot, melyet a rajztanfolyamon képzett oktató magyaráz el, kontrollál és a teljes folyamat alatt bátorít Bennünket. Továbbá a közösség húzóereje és egymást támogató-bíztató szavak felbecsülhetetlen segítséget adnak minden résztvevőnek. ?

Az online tanfolyamok előnye, egyben a hátránya is. Ezeken a „tanfolyamokon” pont a legfontosabb dolgok vesznek el.

 • Egyrészt az azonnali segítség nyújtás az oktató részéről. Gondold csak el, ha épp rajzolás közben vetődik fel Benned egy kérdés, vagy elbizonytalanodsz, hogy jól végzed-e a feladatot, nincs, aki segítsen Neked… Azt gondolhatod: „hiszen mindent úgy csináltam, ahogy leírták/elmondták a DVD-n, mégsem sikerült jól a rajzom… akkor most mi a hiba..???”
 • A jobb agyféltekés látásmód elsajátításához legjobb, ha nyugodt környezetben, ellazultan dolgozhatsz. Ám a tapasztalat azt mutatja, hogy kedvezőbb, ha kiszakadsz az otthoni környezetből, ahol nem csábulsz el, és kezdesz egészen mással foglalkozni a rajzolás helyett. A VALÓDI jobb agyféltekés rajztanfolyamon minden zavaró körülményt kizárva, 100%-ban a tanulásnak szentelheted figyelmed.
 • Ha személyesen veszel részt egy tanfolyamon, még egy fontos előnyt élvezhetsz. Méghozzá a csapat húzó erejét, azt a lelkesítést, elismerést és bátorítást, melyet a társaidtól kapsz.

Vigyázat! Ne vezessen félre, ha azt látod: Akkreditált tanfolyam! A programakkreditáció nem jelent rajztanításra vonatkozó minőségi biztosítékot! Az akkreditáció elsősorban az ÁFA mentesség szempontjából előnyös és bizonyos pályázatoknál előírás!

A balkezesek semmilyen hátrányt nem szenvednek. Sok híres képzőművész, sportoló balkezes, ballábas. Tudnod kell, hogy a test bal oldala a jobb agyfélteke irányítása alatt áll, ezért bizonyos feladatokat könnyebben oldhatnak meg. Ennek ellenére a balkezesség se nem előny, és nem is hátrány a rajztanulás szempontjából.

Nem egységes az egyes helyeken oktatott tananyag. Van, ahol többet, van ahol kevesebbet tanítanak. Sok helyen hangoztatják, hogy ez egy látásmód tanfolyam, így a rajztechnikai ismeretekre nem fordítanak különösebb hangsúlyt. Tanfolyamaimon kiemelt szerepet kapnak ezen „elhanyagolt” rajztechnikai feladatok, melyeket Tanítványaim készség szinten megtanulnak alkalmazni.

A másik kérdés, hogy csak fotóról vagy modell után is megtanítanak-e rajzolni. Nálam fénykép és modell alapján is megtanulsz rajzolni, ez utóbbi ugyanis elengedhetetlen a viszonyok-arányok érzékelésének elsajátításához.

Nem szükséges semmilyen előképzettség, mindenki el tudja sajátítani az élethű rajzolás képességét jobb agyféltekés módszerrel. Az utolsó napon kivétel nélkül mindenki elkészít egy élethű portrét.

14-99 éves korig mindenkinek ajánlott a jobb agyféltekés rajztanfolyam elvégzése.

De mi a helyzet a fiatalabbakkal? Speciálisan, a 11-14 éves korosztály részére kidolgozott tanfolyamainkon Gyermeked megtanulhatja tudatosan használni mindkét agyféltekéjét. Azon túl, hogy mindenkit ámulatba ejtő rajzokat készít majd, számos előnyhöz jut:

 • felfedezheti és kibontakoztathatja a benne rejlő tehetséget
 • megsokszorozhatja teljes agyi kapacitását
 • fejlődik kreativitása és problémamegoldó képessége
 • könnyebben tud majd koncentrálni és élvezetesebbé, hatékonyabbá válik a tanulás
 • ezáltal jelentősen javulnak tanulmányi eredményei
 • bátrabb, magabiztosabb lesz.

A rajztanfolyamon, a rajzkészség elsajátítása mellett olyan képességfejlesztő, agyintegrációt elősegítő technikákat is megtanulnak a gyerekek, melyek rendszeres használatával stressz mentesen, hatékonyságukat megsokszorozva tanulhatnak, akár jelentős javulást elérve tanulmányi eredményeikben.

Igen, mindenki el tudja sajátítani az élethű rajzolást jobb agyféltekés módszerrel. Az utolsó napon kivétel nélkül mindenki elkészít egy élethű portrét.

A rajztanfolyamon elsajátított készségek, hasonlóan más alapvető készségekhez (olvasás, írás, biciklizés, síelés) nem felejthető el, ha megtanultuk, akkor egy életen át rendelkezésünkre áll. Természetesen a fejlődés a gyakorlásnak köszönhető.

A rajztanfolyamon elsajátított jobb agyféltekés látásmód és a rajztechnikai tudás birtokában, otthon is képes leszel önállóan bármit élethűen lerajzolni.

Ne aggódj! ? Az emberek többsége hasonló kérdésekkel a fejében érkezik meg a tanfolyamra. Megnyugtatlak, a tanfolyam utolsó napjára, Számodra is meglepő módon, elképesztően élethű rajzokat készítesz majd. A fejlődés mértéke óriási lesz, Te pedig tele leszel büszkeséggel és önbizalommal!

Ha azt látod: „Mi nem csak másolni tanítunk meg!”, légy óvatos!

Hiszen ez a mondat, abszolút a hozzá nem értésről és az autentikus módszer kidolgozójának, Dr. Betty Edwardsnak szavait kérdőjelezi meg.

Ő ezt mondta a másolásról: „Rajzoláskor a közvetlen észlelés során látottakat rajzoljuk le, ha úgy tetszik másoljuk le, éppen úgy, ahogyan látjuk. Ez a két elem egybefonódik. A mechanikus segédeszközök mindössze a látás és rajzolás azon folyamatait demonstrálják, melyeket később segédeszköz nélkül is végre tudunk hajtani.” 
(Forrás: Dr. Betty Edwards Jobb agyféltekés Művész 2011)

Kurzusainkon három alapvető összetevő segítségével jutunk el az élethű portrérajzolásig:

Először is megtanuljuk, hogyan kell figyelmünket összpontosítani. Az átlagember figyelme sokszor túl gyors, felszínes, elsiklik a részletek felett. Élethű portré elkészítéséhez azonban koncentrált figyelem szükséges. Meg kell figyelnünk a kontúrokat, arányokat, azt, hogy milyen fényeket-árnyékokat és tereket látunk a lerajzolni kívánt modellen.

Másodsorban elengedhetetlen, hogy megszabaduljunk gyermekkori jelképrendszerünktől, mely megakadályoz abban, hogy azt rajzoljuk le, amit látunk.

Végül, de nem utolsó sorban megtanuljuk a rajzeszközök használatát, valamint számos olyan rajztechnikát mutatok Neked, melyek begyakorlásával akár fénykép minőségű rajzokat is készíthetsz. Kiválaszthatod a számodra leginkább tetszetős rajztechnikát, amitől majd egyedi lesz alkotásod.

Jobb agyféltekés rajztanfolyamainkon megtanítjuk agyunkat a vizuális információk másfajta feldolgozására, hogy a bal agyfélteke racionalitása ne gátolja a jobb agyfélteke kreativitását. A fenti célok érdekében a következő főbb rajzokat készíted majd el:

 • saját kéz rajzolása
 • csendélet élő modell alapján
 • oldalnézeti portré készítés mesterrajz alapján
 • portré készítés híres emberekről fotó alapján

A felnőtteknek szóló rajztanfolyam alsó korhatára 14 év, felső korhatár pedig nincs. Akárhány éves is vagy, mindig érdemes új módszereket megtanulni, ezáltal új életet kezdeni.

Gyermekeknek is összeállítottunk egy kifejezetten nekik szóló rajztanfolyamot (11-14 éves korig), figyelmüket jobban aktivizáló feladatokkal.

 • önbizalmad növelésében
 • önkifejezés elősegítésében
 • koncentrációs képességed javításában
 • belső egyensúlyod, lelki békéd megtalálásában
 • újfajta látásmód kialakításában
 • ezáltal kapcsolataid javításában

Mindenki egyéni felkészültséggel és rajzkészséggel érkezik, egyéni ütemben halad. Ezért nem mindegy, hogy kiscsoportban tanulsz, ahol jut Rád is elegendő idő, vagy nem győzöd kivárni, mire Neked is segítenek, ha elakadsz. Hasonlóan egyéb képzésekhez, ahol készség szinten kell elsajátítani valamit, a kiscsoportban való tanulás hatékonysága lényegesen nagyobb.

Mi mindig csak kiscsoportokkal dolgozunk, ahol a csoport létszáma maximalizálva van.

Az oktató személye kulcsfontosságú! A legfontosabb, hogy mennyire felkészült, gyakorlott és van-e művészi beállítottsága. Feltétlen nézd meg a rajzait, alkotásait mielőtt jelentkezel a tanfolyamra!

A rajztanítás hatékonyságát az oktató személyisége, de motiváltsága is nagymértékben befolyásolja. Nagyon nem mindegy, hogy mi vezérli az oktatót, és az sem, hogy mit lát Benned: a leendő művészt, vagy az üzletet. Erre az árképzésből és a csoportlétszámból is tudsz következtetni, de akár telefonon is elbeszélgethetsz a kiválasztott oktatóval. Javaslom, hogy olvasd el a véleményeket az egyes oktatókról.

A leghitelesebb, ha a résztvevők által, névvel, esetleg fotóval ellátott véleményeket találsz, nem csak begépelt idézeteket!

Nem árt utána nézni, hogy rendelkezik-e a cég/oktató a szükséges engedéllyel, vagy csupán hobbiból, mellékállásban oktat! Mi rendelkezünk a megfelelő engedéllyel és felnőttképzési nyilvántartási számmal.

Nem egységes az egyes helyeken oktatott tananyag. Van ahol többet, van, ahol kevesebbet tanítanak. Sok helyen hangoztatják, hogy ez egy látásmód tanfolyam, így a rajztechnikai ismeretekre nem fordítanak különösebb hangsúlyt. Tanfolyamaimon kiemelt szerepet kapnak ezen „elhanyagolt” rajztechnikai feladatok, melyeket Tanítványaim készség szinten megtanulnak alkalmazni.

A másik kérdés, hogy csak fotóról vagy modell után is megtanítanak-e rajzolni. Nálunk fénykép és modell alapján is megtanulsz rajzolni, ez utóbbi ugyanis elengedhetetlen a viszonyok-arányok érzékelésének elsajátításához.

Jó minőségű rajzot, speciálisan az egyes rajztechnikákhoz kifejlesztett papírra, jó minőségű rajzeszközökkel lehet készíteni!

Nem mindegy, hogy géppapírra, egyszerű rajzlapra vagy magas minőségű, speciális rajzkartonra dolgozol.

A mi tanfolyamainkon kiváló minőségű rajzkartonra, minőségi – 5-féle keménységű –ceruzákkal, radírokkal, filctollakkal és speciális művész eszközökkel dolgozunk.

Miután elvégezted a tanfolyamot, az otthoni alkotás során is szükséged lehet segítségre, tanácsra vagy csak megerősítésre. Ha Neked is fontos, hogy megkapd a lehető legtöbb segítséget, akkor még a jelentkezés előtt győződj meg róla, hogy milyen segítséget kapsz majd a tanfolyam után.

Ha elakadtál a rajzolásban, vagy elbizonytalanodtál, netán hasznos tanácsra van szükséged, akkor nálunk a tanfolyam elvégzése után 6 hónapig lehetőséged van INGYENES KONZULTÁCIÓra Skype-on vagy e-mailben!

Igen. Ha minket választasz, színes rajztanfolyam vagy rajzklub keretében van lehetőséged tovább fejleszteni megszerzett tudásod.

A jobb agyféltekés rajzolás sokkal többről szól, mint gondolnád!

Mivel a rajzolás és minden művészeti tevékenység alapvetően jobb agyféltekés funkció, így a rajzolás segít bennünket abban, hogy kevésbé domináns jobb agyféltekénk működését fokozzuk, jobban kihasználva ezáltal teljes agyi kapacitásunkat, megsokszorozva hatékonyságunkat.

A jobb agyfélteke egyébként nem csak a vizuális képességek, hanem számos olyan funkció helyszíne, amelyek könnyen elérhetővé válnak számodra, ha a rajzolás segítségével edzed ezen agyféltekédet. Ilyen például a kreativitás, intuíció, dolgok egységben látásának képessége. Kreativitásod szárnyakat kap!

A jobb agyféltekés rajzolás módszerének kulcsa a látásmódban rejlik. Meg kell tanulnunk másképp tekinteni a dolgokra, mint ahogy eddig tettük. Ez a jobb agyféltekés látásmód pedig nem csak fantasztikus rajzok elkészítésében segít Neked, hanem a mindennapi problémakezelésben is. Képessé válsz a régi, elavult sémák elengedésére, új megoldások befogadására. Másképp tekintesz majd Önmagadra és környezetedre, ami kedvezően befolyásolja önbizalmadat és kapcsolataidat.

A képzés a hagyományos jobb agyféltekés rajztanfolyam alapjaira épül, a gyermekek életkori sajátosságaiknak megfelelő, figyelmüket jobban lekötő feladatokkal.

A 11-14 éves (felső tagozatos) gyermekek 3 napos kurzus keretében sajátíthatják el a módszert. A felnőtt tanfolyamhoz hasonlóan, elsajátítják az öt részkészséget, ami az élethű rajzoláshoz szükséges. Ennek a korcsoportnak már nem okoz gondot a dolgok realisztikus ábrázolása. Éppen ellenkezőleg, ekkor már egyértelműen törekszenek arra, hogy a világot a maga valóságában, a legapróbb részletekig megismerjék és ábrázolják. Ezért a kurzus utolsó feladata egy híres ember portréjának elkészítése lesz.

A gyermekeknek szóló jobb agyféltekés rajztanfolyam 3 napos, minden nap reggel 9.00-től, délután 17.00 óráig tart. A tanfolyamokat jellemzően a tanítási szünetek idejére (tavaszi, nyári, őszi, téli szünet) vagy hosszú hétvégékre szervezzük.

 

Tokaji Melinda
Aki 2 nap alatt megtanít rajzolni.

Hírlevél jelentkezés

Kérdésed van? Keress bátran!
30/274-5935
info@jobbagyféltekésrajztanfolyam.hu
Hétvégi grafit tanfolyam GA
2018 október 27-28
Hétvégi grafit tanfolyam GA
2018 október 27-28
Gyermek tábor felsősöknek 3 napos gytk
2018 október 29-31
Gyermek tábor felsősöknek 3 napos gytk
2018 október 29-31
Gyermek tábor felsősöknek 3 napos gytk
2018 október 29-31
Hétvégi grafit tanfolyam GA
2018 november 10-11
Hétvégi grafit tanfolyam GA
2018 november 10-11
Hétköznapi grafit tanfolyam GA
2018 november 13-14
Hétköznapi grafit tanfolyam GA
2018 november 13-14
Hétvégi grafit tanfolyam GA
2018 november 24-25
Hétvégi grafit tanfolyam GA
2018 november 24-25
Hétvégi grafit tanfolyam GA
2018 december 08-09
Hétvégi grafit tanfolyam GA
2018 december 08-09
Hétköznapi grafit tanfolyam GA
2018 december 11-12
Hétköznapi grafit tanfolyam GA
2018 december 11-12
Hétvégi grafit tanfolyam GA
2018 december 29-30
Hétvégi grafit tanfolyam GA
2018 december 29-30
Örömfestés
2020 február 28 Iris Scott - Koi tánc
Örömfestés
2020 március 13. L. Afremov - Erdei patak
Örömfestés
2020 március 15 E. Williams - Vízililiomok
Gyermek Örömfestés
2020 március 15 Gekkó
Örömfestés
2020 március 27 Osnat Tzadok - Egyenlőség
Örömfestés
2020 április 04 Osnat Tzadok - A fény
Örömfestés
2020 április 17 Osnat Tzadok - Bárpult
Gyermek Örömfestés
2020 április 19 Pikachu
Örömfestés
2020 április 30 Scott Naismith - Égi sziget
Állatkerti-és Rajztábor 5 napos
2020 június 22-26
Állatkerti-és Rajztábor 5 napos
2020 június 22-26
Állatkerti-és Rajztábor 5 napos
2020 június 22-26
Állatkerti-és Rajztábor 5 napos
2020 június 22-26
Állatkerti-és Rajztábor 5 napos
2020 június 22-26
Állatkerti-és Rajztábor 5 napos
2020 július 06-10
Állatkerti-és Rajztábor 5 napos
2020 július 06-10
Állatkerti-és Rajztábor 5 napos
2020 július 06-10
Állatkerti-és Rajztábor 5 napos
2020 július 06-10
Állatkerti-és Rajztábor 5 napos
2020 július 06-10
Állatkerti-és Rajztábor 5 napos
2020 július 20-24
Állatkerti-és Rajztábor 5 napos
2020 július 20-24
Állatkerti-és Rajztábor 5 napos
2020 július 20-24
Állatkerti-és Rajztábor 5 napos
2020 július 20-24
Állatkerti-és Rajztábor 5 napos
2020 július 20-24
Gyermek tábor alsósoknak
2020 július 27-31
Gyermek tábor alsósoknak
2020 július 27-31
Gyermek tábor alsósoknak
2020 július 27-31
Gyermek tábor alsósoknak
2020 július 27-31
Gyermek tábor alsósoknak
2020 július 27-31
Állatkerti-és Rajztábor 5 napos
2020 augusztus 03-07
Állatkerti-és Rajztábor 5 napos
2020 augusztus 03-07
Állatkerti-és Rajztábor 5 napos
2020 augusztus 03-07
Állatkerti-és Rajztábor 5 napos
2020 augusztus 03-07
Állatkerti-és Rajztábor 5 napos
2020 augusztus 03-07
Gyermek tábor alsósoknak
2020 augusztus 10-14
Gyermek tábor alsósoknak
2020 augusztus 10-14
Gyermek tábor alsósoknak
2020 augusztus 10-14
Gyermek tábor alsósoknak
2020 augusztus 10-14
Gyermek tábor alsósoknak
2020 augusztus 10-14
Hétvégi grafit tanfolyam
2020 szeptember 12-13
Hétvégi grafit tanfolyam
2020 szeptember 12-13
Hétköznapi grafit tanfolyam
2020 szeptember 15-16
Hétköznapi grafit tanfolyam
2020 szeptember 15-16
Hétvégi grafit tanfolyam
2020 szeptember 26-27
Hétvégi grafit tanfolyam
2020 szeptember 26-27
2 napos akril festőtanfolyam
2020 szeptember 26-27
2 napos akril festőtanfolyam
2020 szeptember 26-27
Rajzklub
2020 szeptember 30 Black & Colour
ÉLŐ-Online Jobb agyféltekés rajztanfolyam
2020 október 09-11
ÉLŐ-Online Jobb agyféltekés rajztanfolyam
2020 október 09-11
ÉLŐ-Online Jobb agyféltekés rajztanfolyam
2020 október 09-11
Hétvégi grafit tanfolyam
2020 október 10-11
Hétvégi grafit tanfolyam
2020 október 10-11
Hétköznapi grafit tanfolyam
2020 október 13-14
Hétköznapi grafit tanfolyam
2020 október 13-14
Workshop
2020 október 17 Grafit frizura - haj rajzolás
2 napos akvarell festőtanfolyam
2020 október 24-25
2 napos akvarell festőtanfolyam
2020 október 24-25
Hétvégi grafit tanfolyam
2020 október 24-25
Hétvégi grafit tanfolyam
2020 október 24-25
Gyermek tábor felsősöknek 3 napos
2020 október 26-28
Gyermek tábor felsősöknek 3 napos
2020 október 26-28
Gyermek tábor felsősöknek 3 napos
2020 október 26-28
Rajzklub
2020 október 28 Lavírozz!
Workshop
2020 november 07 Bőrhibák
Hétvégi grafit tanfolyam
2020 november 07-08
Hétvégi grafit tanfolyam
2020 november 07-08
Hétköznapi grafit tanfolyam
2020 november 10-11
Hétköznapi grafit tanfolyam
2020 november 10-11
2 napos színes ceruzás rajztanfolyam
2020 november 14-15
2 napos színes ceruzás rajztanfolyam
2020 november 14-15
2 napos pasztell rajztanfolyam
2020 november 14-15
2 napos pasztell rajztanfolyam
2020 november 14-15
Rajzklub
2020 november 25 Szén és vászon
Hétvégi grafit tanfolyam
2020 november 28-29
Hétvégi grafit tanfolyam
2020 november 28-29
Hétköznapi grafit tanfolyam
2020 december 08-09
Hétköznapi grafit tanfolyam
2020 december 08-09
Hétvégi grafit tanfolyam
2020 december 12-13
Hétvégi grafit tanfolyam
2020 december 12-13
Workshop
2020 december 12 Most bármit lehet
Jobb agyféltekés rajztanfolyamok / 2 napos Grafit Jobb agyféltekés rajztanfolyam / Színes jobb agyféltekés rajztanfolyam / Gyermek jobb agyféltekés rajztanfolyam / Gyermek rajztábor / Jobb agyféltekés rajz-és nyelvi képességfejlesztő nyári tábor alsó tagozatos gyermekeknek / Jobb agyféltekés rajztábor felső tagozatos gyermekeknek / Rajzklub / Blog / Hitek és tévhitek a jobb agyféltekés rajztanfolyammal kapcsolatban / Sajtómegjelenések /
Kapcsolat / Általános Szerződési Feltételek / Adatvédelmi nyilatkozat